Falfestés

Loft Beton fal – Csináld magad!

Loftbeton_vintimage.hu_fal

A falfestő workshopjaink új elemeként beépítettem egy nagyon egyszerű, oltári jó glettanyagot, amivel bárki – ismétlem bárki – loft Beton falakat tud varázsolni. Erről a glettanyagról hoztam most egy összefoglaló listát, amit lekövetve fantasztikus falakat varázsolhatsz otthon.

Mit kell tudni a loft beton falakról

Egyre több otthonban jelenik meg a loft beton hatás, ami elegánssá, letisztulttá varázsolja a helyiségeket, ráadásul bármilyen színnel kombinálva fantasztikus eredményt ad. A színét te határozhatod meg, tehát a szürke 50 árnyalatából bármelyiket választhatod, de az a jó ebben a technikában, hogyha zöldes penészes szürkét szeretnél, az is megállja a helyét, de akár egy fehér és arany kombinációban is fantasztikusan mutat a falon. Nézzük, mi kell hozzá:

Az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan a dekorfalfestés esztétikai és kreatív részével kezdenék a lakásfelújítást, de nagyon fontos az előkészület. Nem érdemes megspórolni. Ha nem jó alapra teszed fel a loft beton glettet, visszaválhat a felglettelt anyag. Igaz ez minden glettelt falra, struktúrált falszakaszra, vagy egy egyszerű festésre. Így fogadd meg az előkészületre vonatkozó tanácsokat.

Portalanítás után használj diszperziós mélyalapozót. Itt megtalálod a webshopban. Az 1 literes kiszerelést hígítanod kell vízzel (a dobozon feltüntetett arányban) és kb. egy házat le tudsz vele alapozni; De tényleg. Soha ne hagyd ki ezt a lépést.

A falad színe alapvetően mindegy, amennyiben a glettanyagod színezett, tehát mindegy, hogy sárga alapra, vagy zöldre, vagy akár fehérre dolgozod rá a diszperziós mélyalapozót, majd a Loft beton glettet.

Loft beton glett használata

Én a Harzo loft beton glettjét használom, ami tört fehér színű, vízzel hígítható, akrilbázisú, közömbös szagú, jól felkeverhető sűrű paszta, beltéri felületekre. Akármivel színezheted. Ha szeretnéd, akkor fekete, ha akarod, akkor zöld, de akár piros színnel is bekeverheted.

Ami a legnagyobb előnye a Loft Beton glettnek

  1. Ötször kevesebb színező paszta kell hozzá, mint a hagyományos falfestékekhez. Tehát egy egyszerű beton színű szürkét ki tudsz keverni fekete és barna színező pasztával.

  1. Egy lekerekített glettvassal bármilyen “hanyagul” glettelt felületen fantasztikus eredményt hoz.
  2. Használata nagyon egyszerű. Felgletteled kb. 2-3 mm vastagságban. (Nem kell törekedned rá, hogy tükörsima felületet glettelj, sőt!) 20-30 perc elteltével áthúzod a glettvasaddal és ezzel elkezd sötétülni a felület.

A loft beton glett bármelyik HARZO termék rétegrendjébe beleférhet, így akár a Fallazúrokkal is zárhatod, hogy impregnált felületet hozhass létre rajta. A loft beton glett stencilezhető, így síkban színezni tudod stencilekkel, térben pedig 3D mintát is létrehozhatsz rajta.

Hogyan hozzunk létre loft beton falat

  1. Portalanítsd a festendő falfelületet
  2. Alapozd diszperziós mélyalapozóval
  3. Maszkoló szalagozd körbe azokon a helyeken, ahol nem akarsz festeni.
  4. Keverd ki a szürke színű glettanyagot. Fekete és barna színezőpasztával és némi okker sárga színnel hozhatod létre a beton szürke színt.
  5. Egy lekerekített glettvassal hanyagul vidd fel a felületre a glettanyagot, 2-3 mm vastagságban. Ne törekedj arra, hogy tükörsima felületet glettelj.
  6. 20-30 perc elteltével, a glettvasad élével elkezdheted átvonni a felületet, amely a rozsdamentes acél hatására feketedni kezd.
  7. Így lesz a felületed, különféle színű szürke.

Ha a workshopjainkon sajátítanád el a struktúrált falfestést és a díszítést, úgy jelentkezz tanfolyamainkra. Ha megbíznál minket a falaid átvarázsolásával, keress minket e-mailben, vagy telefonon

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük