Falfestés

Mediterrán dekorfal kültéren

mediterrán_dekorfal_kültéren_vintimage.hu

A kültéri dekorfalak estében sokszor felteszitek a kérdést a workshopjaimon, hogy mivel dolgozzatok ahhoz, hogy UV álló legyen, bírja a szélsőséges időjárást is. Most egy olyan falat szeretnék Nektek megmutatni, amit folyamatosan tűz a nap. A falat 2021 tavaszán készítettem. Az anyagok és rétegrendek megismeréséhez összeállítottam egy kis útmutatót, így a dekor falfestő workshopom elvégzését követően, a kivitelezéstechnikai alapok megismerése után Te is bátran nekiállhatsz, hogy egy kellemes hangulatú teraszt létrehozz az otthonodban.

Dekorfal alapozás kültéren

Egy vakolt alapfalra lesz szükséged. Itt több rétegben szükséges volt kültéri glettel a vakolást követően egy homogén, egységes tükör falat létrehoznom. Miután kiszáradt az alapfalam, mélyalapozóval készítettem elő. A száradási időnek kb. 3 órát hagytam, ez alatt az idő alatt előkészítettem a szükséges glettanyagot, amivel enyhe struktúrát hoztam létre a falamon.

Dekorfal struktúra kialakítása

Ehhez a falhoz HARZO3 Struktúr anyagot használtam. Vékonyan struktúrálható anyag, melyet hengerrel, vagy glettvassal is felvihetsz a felületre. A struktúra kialakítását követően 5 óra száradási időt hagytam. Miután megszáradt a fal, lecsiszoltam a kiálló kantokat és stencilekkel mintáztam.

Dekorfal színezése fallazúrral

A mediterrán színvilág kialakításához alapvetően terrakotta, barna, okker színekkel dolgoztam. A HARZO fallazúrját használtam. Ez az anyag nemcsak impregnál, hanem díszíti is a felületet, megfelelő színekkel keverve. Maximum 30%-ban hígítható bármilyen színező pasztákkal és festékekkel. Én jelen esetben arany és ezüst porral kevertem színeket, hogy fémes hatást érjek el vele. Sajnos, ez fotón egyáltalán nem látszik. Az arany mellett kevés sötét barna festéket is kevertem a fallazúrba, így enyhe rosegold árnyalatot értem el vele.

Eszközök

Ehhez a munkához is a kedvenc glettvasamat használtam. A Marmorinotools Elit pro Dual exotic és Stillmirror hozta azt a struktúrát , amit elvártam tőle. A fallazúr rögzítéséhez és effektezéshez is Marmironotools eszközöket használtam. A félhold szivacsot visszatörlésre használtam. A nagy porozitású szivacsot a fallazúr oszlatására és felhordására használtam.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.