Dekorfal, Falfestés

Vízálló dekorfal fürdőszobában

furdoszoba_dekorfal_lazurral-es-lakkal

Egy olyan dekorfalat szeretnék Nektek megmutatni, melyhez teljesen szabad kezet kaptam a megbízóimtól. Az egyetlen kérés az volt részükről, hogy a lakásban lévő textítilák és színvilág visszaköszönjön a fürdőszobában lévő falról is. Mivel a mosdó fölötti részen egy ablak van, mely nem változtatható, ezért a bal oldali falra került egy nagyon nagy tükör. Így a tér is nagyobb. Az ablak eredetileg mahagóni lazúrral festett, így a fehérre festést szorgalmaztam. Szerencsére megengedték, hogy átfessem ezt a felületet is. Így az egész fürdőszoba összhatása világos és tágas.

Dekor falfestés anyagai, amiket egy fürdőszobában használtam

A Loggia Volare dekorglettjével készítettem elő a felületet, miután alapoztam a Decorfondo alapozóval. Ez az alapozó – felületi feszültsége okán – úgy tapad a felületre, mint egy gumilepedő. Így nem kell aggódnod azon, hogy mivel festették az alapfelületet. (Lehet műanyag alapú diszperziós festék, latex festék, stb) Számodra az a fontos, hogy találj egy olyan alapozót, amit nem dob le a fal és nem dobja majd le magáról sem a dekorglettet. Ő a Decorfondo.

Miután létrehoztam a struktúrát és egy alapfelületet gletteltem, hanyagul kialakítottam a virágszirmokat, növény szárait. Ezt festőkéssel alakítottam ki. Miután a végleges mintázatot kialakítottam, hagytam megszáradni a felületet.

HARZO-fallazur-szintelen-02

Az alapstruktúra kialakítása után hagytam megszáradni a felületet, majd színtelen HARZO fallazúrral lealapoztam, hogy a színezéskor ne foltosodjon, hanem hosszabb kötési időben tudjak dolgozni a felületen.

Cyberlux-Casa_Italia-Gyongyhaz-vintimage.hu

Cyberlux, a kvarchomok kristály tartalmú fallazúr

A HARZO fallazúr száradása után Casati Cyberluxot színeztem Totocolor színező pasztákkal színeztem. Zöldes árnyalatokat, rózsaszínt és pirosat, valamint kékes árnyalatokat használtam.

Kapcsolódó cikkek