Képtranszfer bútorfestés

Képtranszfer bútorfestés Budapest képekkel

Vintimage.hu Keptranszfer Budapest Butorfestes 1280x720

Minden Budapest nevezetességeivel indult… A férjemmel óriási sétákat ejtünk Budapesten, minden évszakban. Imádjuk a Városligetet, a Gellért-hegyet és mindent, ahonnan gyönyörű a kilátás. Ezt a gyönyörűséget akartam láttatni valamin. És, ha már bútorfestéssel foglalkozom, akkor miért ne a bútorokon.

Így született meg az első Budapest bútor. És jön a többi is. Rajta vagyok!

De mi lesz az extra benne. Mitől lesz más, mint egy egyszerű ragasztott tömegbútor? A kedvenc technikámtól, a piktorikózástól és attól, ahogyan száraz ecset technikával és pasztákkal, krétafestékekkel kiegészítem a kép széleit transzferálás után.

Hogyan készíts hasonló bútort?

 1. Végy egy elhasznált régi, dohos kisszekrényt.
 2. Én szétzúztam a lábait és új lábakat szereltem rá.
 3. Miután eltávolítottad a bútorlábakat, fúrd ki az új gombok helyét és helyezd rá az új gombot (Szintén galériában, hogyan tedd ezt)
 4. HARZO javítótapasszal a sérüléseket hozd rendbe.
 5. Miután megszáradt a repedésekbe tömködött pótlás, alapozd le. Én Autentico Primert használok, mert kap egy fehér réteget -amire transzferálni tudom a nyomtatott képeket, plusz lezárja a fában lévő taninokat és csersavakat, amik átvéreznének a bútoron – mintha rögtön krétafestékkel állok neki. 
 6. Ez az alapozó fehér színű, ezért erre rakom rá a nyomtatott képeket.
 7. Nyomtattam 3 Budapest fotót A/3-as méretben (fontos, hogy lézer nyomtatott, 80g-os lapra)
 8. A 3 fényképet egymás mellé illesztettem nyomtatott felével, hogy a Duna egy magasságba kerüljön mindhárom képen.
 9. A képeket ceruzácal körberajzoltam a bútoron.
 10. A ceruzával körberajzolt részt transzfer géllel rögzítheted a bútoron. Én Autentico Art Media gélt használok – itt megvásárolhatod a webshopomban. 
 11. A képeket, nyomtatott oldalán lekentem Az Autentico Art media géllel, mindegyiket egyesével kentem be és ragasztottam rá a bútor felületére.
 12. Újra bekentem – egy kis száradási idő után a bútoron körberajzolt részt a géllel.
 13. A papír ragasztott oldalát rányomtam a bútor ragasztott részére és egy spakli segítségével végigsímítottam, hogy mindenhol ráragadjon a felületre.
 14. Ezt megcsináltam mindhárom képpel, kivéve a Parlamenttel, mert azt két A/3-as egymás mellé illesztésével tudtam létrehozni.
 15. Mitán minden transzferálni kívánt felületen elhelyeztem a nyomtatott papírokat, alaposan megszárítottam.
 16. Száradás után vizes újjakkal és tenyérrel visszacsiszoltam róla a papírrétegeket. KB. 7-8-szor  szárítottam közben, mert kifehéredik, így látható, hogy hol van még papírréteg rajta.
 17. A papír szélein csiszoltam, pasztákkal összedolgoztam spakli segítségével a többi felülettel és a képeken található színekkel összedolgoztam krétafestékkel.
 18. Színtelen waxszal zártam a bútort, majd arany waxszal antikoltam a lábakat, amiről itt nézhettek meg egy videót.

 

Nézzük meg, mennyibe került a kis bútorunk felújítása:

 1. Bútor – 4.000 Ft a Jófogásról
 2. Bútorlábak: 8.000 Ft az Ázsia Centerből
 3. Nyomtatás díja: 700 Ft
 4. Festékek kb: 3.000 Ft
 5. Ecsetek, kiegészítő eszközök kb: 2.000 Ft
 6. Összesen: 17.700 Ft

Ráfordított idő: kb. 20 óra

Nézzétek meg lépésekben, hogyan készült a kis Bp. bútorunk. Amennyiben workshop keretében tanulnátok meg ezt a fantasztikus technikát, nézzetek szét a tanfolyamaink között, szeretettel várlak az Alkotóműhelyemben és a Shopomban. A címünk: 1094 Budapest, Berzenczey u. 16.

Kapcsolódó cikkek