Képtranszfer bútorfestés

Képtranszfer bútorfestő workshopok a Vintimage Alkotóműhelyében

Vintimage.hu Keptranszfer Butorfestes Workshop

A képtranszferálás rengeteg lehetőséget ad mindazoknak, akik a pálcikaemberes rajzoknál maradtak iskolai tanulmányaik után. Mivel bármilyen fotó, festmény és kép másolata elhelyezhető a bútorunkon a megfelelő technikával. Ezért a pictoricozás megtanulása után a bútorfestésben határtalan lehetőséget kapsz majd. Néhány alapvető technikai szabály betartása után egy bútorfestő kánaán nyílik meg előtted.

Mik ezek az aranyszabályok?

  • Mindig fehér alapra dolgozunk. Én általában a fehér színű Autentico Primert használom, mert ad egy fehér alapszínt, valamint lezárja az átvérző csersavakat a fában, így festés után nem jönnek elő foltok a bútoron.
  • Mindig lézernyomtatott képekkel dolgozunk. Mivel a ragasztónk legfőbb feladata, hogy a lézer nyomatot kioldja a papírunkból és átragassza a bútorra, ezért csak ez a megfelelő. Tintapatronos megoldás nem sikerül általában.
  • Jó transzfer gélt használj! A világ minden transzfergéljét kipróbáltam már. Amit forgalmazok a shopban: Az Autentico transzfer gélje. Brutál jó cucc.
  • Egyszer a bútoron-egyszer a képen – mégegyszer a bútoron! Így kend a transzfer gélt. Mielőtt azonban felragasztod, fordítsd a képet szembe a bútorral, rakd arra a felületre, ahová ragasztani akarod, rajzold körbe egy ceruzával, majd ezútán kezd a ragasztásos műveletet. A ceruzával megjelölt felületen kend be géllel, majd a nyomtatott papírod nyomtatott felét kend át a géllel és újra, a bútor felületére vidd fel újra a gélt. Ez azért fontos, mert a bútor felülete hamar beszívja a gélt, így frissítheted a ragasztót.
  • Száradás után csiszold vissza az újjaiddal a papírrétegeket. 
  • Ezután jöhet a pictoricozás. Különféle gélek, festékek, paszták segítségével körbedolgozhatod a képek szélét, hogy úgy nézzen ki, mintha mindig is a bútor része lett volna és egyben egy festményt látnánk.
  • A bútorodat lakkal, vagy waxszal zárd le.

Ha a képtranszferálást megtanulnád és némi kreativitás után otthon is elkezdenéd, tarts velem a bútorfestő workshopjaimon, ahol ötleteket, tanácsokat és a technikai kivitelezést is átvesszük, hogy egyedi bútorod szülessen.

Jó alkotást!

Ha kedvet kaptál, gyere be a Vintimage Alkotóműhely és Shopba, vagy rendelj online transzfer alapanyagokat, vagy jelentkezz be a workshopokra.

Kapcsolódó cikkek