DIY

Koloniál a jövőből

Különleges a bohém stílus. Szeretjük. Különösen jól áll a koloniál bútoroknak, amikből elég sok van a környezetünkben. Nem ismerünk olyan családot, ahol ne lenne legalább 1 szekrénysor az otthonukban, vagy a rokonok otthonaiban. Hiába idejét múlt, fából készült és az ember annyira sajnálja kidobni. Ráadásul megőrülünk a faragásokért, na meg a súlyáért. Éppen ezért fontos lehet, hogy ne a szemétre kerüljön, hanem megújulva az otthonunk extravagáns bútordarabja lehessen. Új ruhába öltöztetve a szépségét és személyiségét varázsolhatjuk elő. Úgy dolgozunk vele szívből, mint ahogy gyerekekért dolgozunk, akik gyerekotthonokban élnek.

Oké, ezt kitaláltuk. Meg fog újulni. De hogy a viharba? Milyen lesz? Egyáltalán, milyen nemű? Érett személyiség, vagy bohókás, mégis elegáns? Romjaiba dőlve, elfeledve, sérülten érkezett hozzánk. És mi történt vele? Nézzük:

Egy szemétkupac tetején és alján, széttörve ázott egy ideje. Mikor hozzánk került, nem tudtuk beazonosítani néhány eleméről, hová való.

Mi történik egy koloniállal, ha Vintimage kézbe kerül?

Alkatrészeire szedtük, külön-külön kapott mindegyik eleme egy javítást, glettelést, csiszolást, alapozást és a HH Maldiv türkiz alapszínt. Majd összeraktuk, megszögeltük, ragasztottuk és tovább mélyítettük a színeit a HH Budapest Kék színnel.

De nézzük meg, szedjük szét és vizsgáljuk át alaposan.

A Koloniál bútorunkra mi nem tettünk alapozót és Harzo T16-ot sem, ami egy speciális szuperjó hídképző. Viszont fakittel javítottuk azokat a részeit, amik sérültek voltak a széttörés miatt. Spaklival elkentük a sérült, lyukas részekben a fakittet, majd száradás után lecsiszoltuk egy csiszolópapírral.

Sőt, az egész bútort átcsiszoltuk a csiszolópapírral, így jobban megtapad a krétafesték rajta. Egy bazi nagy körecsettel dolgozunk. Ez a kedvencünk, ha nagy bútort festünk. Az alkatrészeket festés után szereltük össze, mert nagyon alaposan minden részletét le akartuk festeni, csak utána, profin akartuk egyben látni.

 

A kedvenc színünkkel dolgoztunk. Elárulunk nektek egy fontos és praktikus információt. Soha nem húzzuk le a festékes bödönünk szélés az ecsetünket. Mi az ecsetünk 1/3 részét mártjuk bele a festékes dobozunkba és a rá kerülő festéket mind elkenjük a bútorunkon. Mint ahogy itt is láthatjátok, az ecsetünk annyira hatalmas, hogy a koloniál szekrényünk átkenése nem tartott tovább 30 percnél.

Ezt követően egy spriccelő fejes vízes flakont használtunk és a Budapest Kék festékkel, szivacs ecsettel dolgoztunk. A sarkokba, kiemelkedő részekre vittük fel a sötét kék árnyalatot és a szivacs ecsettel oszlattuk szét, úgy, hogy vizes flakonnal folyamatosan hígítottuk a festéket a felületen. Amikor kész voltunk a színátmenetekkel a kiemelkedő kazettás részeken, száraz ecset technikával antikoltuk az éleket és a sarkokat, meg persze a koloniál oldalán található csavart mintákat is.

Amíg száradt a szekrényünk kívülről, addig a háttámlát festettük le egy ombre technikával 5 féle szín átmenetét készítettük el. Ehhez szivacs hengert használtunk, melynek az egyik felére a világosabb, a másik felére a sötétebb árnyalatot vettük fel és dolgoztuk össze a színeket. A végén pedig egy mandalát tettünk a háttámlára, hogy nyitott ajtónál is gyönyörű legyen. Egyetlen hibája van a szekrénykénknek. Nincs meg a kulcsa. Összeszereltük, azóta csukott ajtó mögött rejtőzik a mandalánk. Pedig festéket akarunk bele pakolni. 🙂 Szóval, ha van egy rejtett kulcsotok, akkor hozzátok be hozzánk a műhelybe, hogy megnyiljanak olyan ajtók, amik most zárva vannak. És ha megtanulnátok, milyen ombre technikát és bohém stílust festeni, akkor gyertek hozzánk 2.1. tanfolyamra, ahol ezeket a technikákat tanulhatjuk meg.

Bővebb infók: tanfolyamok@hhfestek.hu, +36302500351

 

Kapcsolódó cikkek