Laminált bútor festés

10 érv, miért fesd át a laminált konyhabútorodat

Vintimage.hu Laminált Bútor átfestése Krétafestékkel

A laminált konyhabútorok egyszerűen átfesthetők. A laminált felületet azért hozták létre, hogy semmi ne tapadjon meg rajta, mégis elérhetjük, hogy új konyhabútorunk legyen párezer forintból. De miért fessük át és miért pont valami egyszerű és vizesbázisú festékkel? Erre hoztam pár érvet, a teljesség igénye nélkül:

Miért vizesbázisúval fesd le a laminált konyhaszekrényed:

  1. Gyönyörű felületet ad a laminált felületnek a vizes bázisú festék. Mintha új konyhabútorod lenne. Én festettem már egyszerűbb krétafestékkel, bababarát festékkel, falfestékkel is bútort. Mindegyiknek megvan a szépsége.
  2. Nem lesz zománc hatású felületed, természetesebb tapintású lesz a konyhabútorod.
  3. Környezetbarát festékkel dolgozol, gyönyörű színeket választhatsz.
  4. Akár házilag is kikeverhetsz krétafestéket (Latex, gipsz és víz kombinációjából)
  5. Ha megvan a jó festési technika: Szivacs hengerrel és velúr hengerrel is dolgozhatsz, valamint ecsettel, akkor csíkmentesen és foltmentesen festhetsz vele.
  6. Nem környezetterhető a vízes bázisú festék, az oldószeres zománccal ellentétben.
  7. Felhasználóbarát és kezdő bútorfestők is sikerrel használják, tehát, ha nem festettél még soha semmit, nekiállhatsz. Sikerélményed lesz! 🙂
  8. A laminált felületen egy jó hídképző anyagot használj a festékek alá, így biztos lesz a festék tapadása: Én HarzoT16-tal dolgozom, ezt meleg szívvel ajánlom is. Amennyiben az Autentico Versante bababarát termékeivel festek konyhabútort, bababútort, úgy az Autentico saját márkás alapozóját használom: Autentico Primer. 
  9. Az Autentico Primer után az Autentico Versante család festékeit ajánlom. Nem kell lezárni, mert a záróréteg benne van a festékben, így megspórolsz egy-két rétegnyi munkát.
  10. Környezetbarát, vízesbázisú parkettalakkal tudod lezárni a felületet, amennyiben HARZO Color termékekkel dolgoztál. Ezt ajánlom abban az esetben, ha RAL skála alapján választottál színt.

Laminált konyhabútor festéséről, élfóliázásról tanulhatsz velem a workshopjaimon is. Ha szeretnéd átfesteni a konyhabútorod, de bizonytalan vagy benne, hogyan is állj neki, gyere el az alkotóműhelyünkbe és tanulj velünk! Tanfolyamainkat itt találod: https://www.vintimage.hu/tanfolyamok/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Kapcsolódó cikkek