Laminált bútor festés

Konyhabútor festés Autentico Versante festékkel

Konyhabútor festés Autentico festékkel_vintimage.hu

Az elmúlt években jó pár konyhát átfestettem. Megbízásaim során a legfőbb szempont egy olyan festék használata, ami jól takarítható, strapabíró felületet hoz létre. Sok krétafestéket kipróbáltam, majd miután egy egész konyhát le kellett csiszolnom, mert ledobta a krétafestéket – a forgalmazó/gyártóval pedig nem tudtam egyeztetni a 2 hetes plusz munkám visszatérítéséről, helyrehozásáról, úgy döntöttem, hogy megkeresem azokat a megbízható festékeket, melyek környezetbarát megoldást kínálnak és felelősséget/garanciát tudok vállalni a munkámért, ha őket használom. Így jutottam el az Autentico Versante festékig.

A következőkben részletesebben írok róla, mik a teendőink konyhabútor festés esetén:

 1. Tisztítás, alapos takarítás, portalanítás és előkészítés
 2. Maszkolás maszkoló szalagokkal.
 3. Alapozás Primerrel.
 4. Festés több rétegben Autentico Versante festékkel.

Laminált konyhabútor festése

Nézzük, mik az alapvető és legfontosabb teendők:

 1. ajtók leszerelése – célszerű megszámozni, melyik ajtó melyik szerkezettel volt rögzítve, így rövidebb idő lesz a visszaszereléskor beállítani.
 2. Takarítás: Környezetbarátoknak ecet-szódabikarbóna kombót ajánlok. Bátrabbak, koszosabb konyha esetében nyugodtan menjenek rá hideg zsíroldóval. Minden festéket ledob egy jó kis zsíros konyha, ezért az előkészítés a legfontosabb.

Fogantyúk és egyéb alkatraszékek eltávolításaMinden esetben eltávolítom a fogantyúkat. Ha újak és más méretűek kerülnek fel, akkor azok helyét kifúrom és fatapaszolom az előző lyukakat az ajtókon.

Kezdődhet az alapozás.

Autentico Primert használok abban az esetben, ha Autentico Versanteval festek.

Az alapozás 1 rétegben történik. Fontos, hogy nem az a funkciója a Primernek, hogy fedje az előző festéket. Az a feladata, hogy tapadóhidat képezzen az előző réteg és az új festék között. Ezért minden esetben csíkos és foltos lesz a primerrel festett felület.

Festés Autentico Versante festékkel: 180 szín, záróráteggel ellátott krétafesték, tehát nem kell lakkozni, waxolni a vele festett felületet.

Autentico Versante festés alapszabályai:

 1. Primert használok a festés előtt.
 2. A festék mennyiségét az alábbiak szerint számolom ki: 10 nm/liter/réteg.
 3. A festék tartalmazza a záróréteget, ezért nem kell zárni lakkal, vagy waxszal.
 4. A festék térhálósodása 14 nap alatt megy végbe, ezért addig óvatosan lehet használni.
 5. A festék 2 rétegben fed a gyártó szerint. Én általában 3-4 réteget is festek, ritka az a szín, amiből fed 2 rétegben. Úgy tapasztaltam, hogy sötétebb színek közül néhány nagyon jól fed, néhányból 4-5 réteg is szükséges lehet.
 6. Az eredmény viszont gyönyörű, mintha egy új laminált konyhabútorod lenne. Szeretni fogod, ha ezt a megoldást választod.
Vintimage.hu_autentico_versante_csomag_konyhabutor_festék

Az autentico Versante konyhabútor festéket csomagban is megtalálod a webshopban.

Ha átfestetnéd a konyhabútorod, – Budapest és környékén – kérd árajánlatunkat.

Amennyiben bútorátépítéssel, új konyhabútor kialakításával kéred asztalos munkálatainkat, úgy az asztalos@vintimage.hu e-mail címre várjuk megkeresésed, vagy keresd Kun Krisztián asztalosunkat, a +36202652294-es telefonszámon.

Ha bútorfestést tanulnál, olvasd cikkeinket, vagy gyere el tanfolyamainkra, a Vintimage alkotóműhely és Shopba. Tanfolyamainkra itt tudsz jelentkezni: https://vintimage.hu/tanfolyamok

Szeretettel várunk! 🙂

Kapcsolódó cikkek