DIY, Egyéb kategória, Képtranszfer bútorfestés, Lak-varázs

Budapestet népszerűsítő bútorsorozattal készülünk 2020-ra

Vintimage.hu Keptranszfer Budapest Butorfestes 1280x720

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Minden Budapest nevezetességeivel indult… A férjemmel óriási sétákat ejtünk Budapesten, minden évszakban. Imádjuk a Városligetet, a Gellért-hegyet és mindent, ahonnan gyönyörű a kilátás. Néha azt képzeljük, hogy külföldiek vagyunk és átutazunk a városon, ez kicsit más aspektust ad és még gyönyörűbbé teszi számunkra ezt a várost. Ezt a gyönyörűséget akartam láttatni valamin. És, ha már bútorfestéssel foglalkozom, akkor miért ne a bútorokon.

Így született meg az első Budapest bútor. És jön a többi is. Rajta vagyok!

De mi lesz az extra benne. Mitől lesz más, mint egy egyszerű ragasztott tömegbútor? A kedvenc technikámtól, a piktorikózástól és attól, ahogyan száraz ecset technikával és pasztákkal, a HH festék kértafestékeivel kiegészítem a kép széleit transzferálás után.

Hogyan készíts hasonló bútort?

 1. Végy egy elhasznált régi, dohos kisszekrényt.
 2. Kérd meg a férded, hogy segítsen szétzúzni a lábait, mert le akarod cserélni őket. (Nézd meg a galériában alább, hogy miből indultunk ki 🙂
 3. Miután eltávolítottad a bútorlábakat, fúrd ki az új gombok helyét és helyezd rá az új gombot (Szintén galériában, hogyan tedd ezt)
 4. Fakittel a sérüléseket hozd rendbe
 5. Miután megszáradt a repedésekbe tömködött pótlás, alapozd le. Én Harzo T16-ot használok, mert kap egy fehér réteget olcsóbban, mintha rögtön krétafestékkel állok neki. Bár, ez is megtapad a bútoron, mégis olcsóbban jön ki, ha alapozol előtte.
 6. Ez a bútor egy cseresznyés gyantalakkal volt kezelve, ezért átvérzett (Ez olyan, mint a beázás a falon….ahányszor sima festékkel átkened, annyiszor át fog vérezni, kell valami blokkoló anyag) Erre szuper a HH Záróalapozója, amivel le tudod kenni és blokkolja a fában lévő tanninokat és csersavakat.
 7. Alapozás után mehet rá 2 réteg HH krétafesték fehér színe.
 8. Nyomtattam 3 Budapest fotót A/3-as méretben (fontos, hogy lézer nyomtatott, 80g-os lapra)
 9. A 3 fényképet egymás mellé illesztettem nyomtatott felével, hogy a Duna egy magasságba kerüljön mindhárom képen.
 10. A képeket ceruzácal körberajzoltam a bútoron
 11. A ceruzával körberajzolt részt bekentem HH transzfer géllel.
 12. A képeket, nyomtatott oldalán lekentem HH transzfer géllel – mindegyiket egyesével kentem be és ragasztottam rá a bútor felületére.
 13. Újra bekentem – egy kis száradási idő után a bútoron körberajzolt részt HH transzfer géllel
 14. A papír ragasztott oldalát rányomtam a bútor ragasztott részére és egy spakli segítségével végigsímítottam, hogy mindenhol ráragadjon a felületre.
 15. Tenyérrel végigsimítottam, hogy mindenhol sima felület legyen. Egy spatulával elhúztam mindenhol a papír tetejét, hogy a felgyűlt ragasztót ki tudjam húzni a ragasztott papír alól.
 16. Ezt megcsináltam mindhárom képpel, kivéve a Parlamenttel, mert azt két A/3-as egymás mellé illesztésével tudtam létrehozni.
 17. Mitán minden transzferálni kívánt felületen elhelyeztem a nyomtatott papírokat, alaposan megszárítottam.
 18. Száradás után vizes újbeggyel és tenyérrel visszacsiszoltam róla a papírrétegeket. KB. 7-8-szor  szárítottam közben, mert kifehéredik, így látható, hogy hol van még papírréteg rajta.
 19. A papír szélein csiszoltam, pasztákkal összedolgoztam spakli segítségével a többi felülettel és a képeken található színekkel összedolgoztam a HH festék krétafestékeit.
 20. A Budapest Kék színt használtam és színtelen waxszal zártam a bútort, majd arany waxszal antikoltam a lábakat, amiről itt nézhettek meg egy videót.

 

Nézzük meg, mennyibe került a kis bútorunk felújítása:

 1. Bútor – 4.000 Ft a Jófogásról
 2. Bútorlábak: 8.000 Ft az Ázsia Centerből
 3. Nyomtatás díja: 700 Ft
 4. Festékek kb: 3.000 Ft
 5. Ecsetek, kiegészítő eszközök kb: 2.000 Ft
 6. Összesen: 17.700 Ft

Ráfordított idő: kb. 20 óra

Nézzétek meg lépésekben, hogyan készült a kis Bp. bútorunk. Amennyiben workshop keretében tanulnátok meg ezt a fantasztikus technikát, nézzetek szét a tanfolyamaink között, szeretettel látunk a Mária téri Alkotóműghelyünkben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Kapcsolódó cikkek