DIY, Lakberendezés

Luxushatás alacsony költségvetésből?

luxushatás alacsony költségvetésből gyetvai Éva lakberendező blogcikke vintimage.hu

Trükkök, tippek Gyetvai Éva lakberendezőnk, hobbi festőnktől

Tudás, információ

Vannak olyan alapvető lakberendezési alapelvek, melyek figyelembe vételével harmonikus tereket tudunk létrehozni. Ezek olyan szabályszerűségek, arányok, színharmóniák, amik minden más vizuális területen megállják a helyüket. Ezért is hatalmas előny a lakberendezés során, amikor valaki grafikus, fotós, virágkötő, díszlettervező, vagy akár tartalomgyártó, hiszen ezeken a területeken a vizualitás erősen meghatározza a munkájukat. Szeretném itt kiemelni a művészek fontos munkáját, hiszen az alkotások, műalkotások iránymutatást adnak mindenki számára a szépségről alkotott látásmódjának kialakításához, finomításához. Az esztétika, a harmónia, a szépség olyan fogalmak, amik nagyon nehezen írhatóak körül, mégis óriási szerepük van a hétköznapjaink minőségi megélésében.

festmény_Gyetvai Éva_lakberendező_Vintimage.hu

Eszközök

Aztán vannak olyan lakberendezési eszközök, amik segítségünkre vannak abban, hogy ezeket a lakberendezési elveket a gyakorlatba ültetve is használni tudjuk. Ebben nagyon fontos szerepe van a vizuális szemléltetésnek. Ennek a legutolsó és egyúttal leglátványosabb lépése a 3D látványterv, ami akár már fotórealisztikusan is szemléltetni tudja a várható végeredményt. Ez általában a leginkább áhított, egyúttal legdrágább elérhető eszköz.

Vannak persze már jól használható, akár ingyenes 3D látványtervező szoftverek is, mint például: Sketchup, Sweet Home 3D, Floorplanner, Homestyler, planner5d.com, SpaceDesigner3D, de az Ikeának is van bútortervezője, illetve talán még az általam használt Archline tervezőszoftvernek is van 30 napos próba verziója.

Online és offline hangulati táblák (moodboardok) segítenek előkészíteni mindent a tervezés első szakaszában.

Inspiráció

Ma már általában nem is az a gond, hogy nincs ötlet, meg ihlet, sokkal inkább a túlterheltség és az információ áradat szokott zavarodottságot okozni a felhasználói oldalon. A Pinterest egy fantasztikus, egyúttal veszélyes felület: időkorlát és célorientáltság nélkül könnyű akár órákra is belefeledkezni a képek nézegetésébe… (Ez persze saját tapasztalat, tudom, hogy ilyen veletek még sohasem fordult elő… :D)

DIY

Amikor luxushatásról beszélünk, mindenkinek valami olyasmi jut az eszébe, amire más sohasem költene annyi pénzt/időt/energiát, mint amennyit mi szántunk rá. Attól lesz valami átlagon felüli, mert átlagon felüli a figyelem, amit valaki ráfordított.

Abban az esetben, ha időt, teret, energiát szentelsz az otthonod alapos megtervezésének, a részletek végiggondolásának és kapkodás nélkül, kényelmesen és könnyeden tudod kidolgozni a fókuszpontokat, a számodra fontos mozzanatokat, akkor garantálom, hogy ezt az összkép is vissza fogja tükrözni.

Gyetvai Éva_festmények_Vintimage.hu

Gyetvai Éva vagyok, 5 éve dolgozom lakberendezőként. Innen nézve néha soknak tűnik, néha meg lehetetlenül kevésnek.

Az elmúlt évek alatt sokat változtattam és igyekeztem alkalmazkodni a megrendelőim igényeihez, hogy mindig abban segítsek, amiben a leginkább tudok: néha támogatás kellett, néha inspiráció, néha konkrét szakmai ismeret, vagy a területen való jártasságból fakadó információ.

Régi álmomat valósítom meg azzal, hogy kiegészítem az eddigi lakberendezési workshopomat kreatív élményfestéssel, aminek az 🌿Élményfestés és Design Workshop🌿 nevet adtam.

Ez egy olyan csoportos (maximum 6 fős) lakberendezési konzultáció, aminek keretében mindenki elkészíti a saját ingatlanja (valós, vagy képzeletbeli) design koncepcióját, vagyis hogy milyen stílusú lesz, milyen anyagokat fog felhasználni benne, milyen színek, formák jelennek majd meg az enteriőrben, majd ezt továbbgondolva egy szabad élményfestés keretében elkészíti a hozzá leginkább illő festményét.

A festést lakberendezési szempontból közelítjük meg, a hangsúly az élményen lesz és azon, hogy hogyan tudod megfogni a “légyeget”: szavakba és lakberendezési tárgyakba önteni a vágyaidat.

Abban egészen biztos vagyok, hogy nagyon izgalmas kis nap lesz tervezéssel, bontás nélküli felújításhoz kapcsolódó rengeteg inspirációval, festéssel, színekkel, alkotással és jó kedvvel!

Én magam nem vagyok festőművész, így azt kérlek vedd figyelembe, hogy az alkalomnak a legfőbb célja a festményen keresztül a szemléltetés: a színek, formák, arányok lakberendezési szempontú vizuális, kötetlen bemutatása.

festmény_Gyetvai Éva_Vintimage.hu

💚Amennyiben ettől mélyebben érdekel a festészet, akkor nagyon jó szívvel ajánlom Pongó Judit festőművésznő kurzusait.

Ha emelnéd az otthonod összképét, akkor várlak nagyon sok szeretettel a következő workshopomon, amire jelentkezni itt tudsz!

Az elérhető festményeimet megnézni és megvásárolni a GyetvaiDesign meska boltomban tudod.

Évi

a Vintimage szorgos csapata nevében

Iratkozz fel heti hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülhess dekorfal és bútorfestő workshop időpontjainkról, ingyenes szakmai rendezvényeinkről, dekorfestéshez kapcsolódó legfrissebb tartalmainkról!

Feliratkozásoddal, engedélyt adsz nekünk arra, hogy e-maileket küldjünk termékeinkről, exkluzív akcióinkról és különleges eseményekről. Hozzájárulásod azonban bármikor visszavonhatod az e-mailekben található leiratkozási linkre kattintva.