DIY, Falfestés, Lak-varázs, Laminált bútor festés

Ombre falfestés a fehér bútorok hátteréhez

Vintimage Ombre Falfestes

A fehér-szürke térhódítása miatt nagyon sok otthonban szükség van egy intenzív színre. Falon és kiegészítőkben elég sok türkiz, kék jelenik meg. A kék jelentősége 2020-ban tovább nőtt. Nem vinnék bele túl sok színterápiás variálást, de a kommunikáció színe kék, a torokcsakra színe türkiz és elég sok embertől hallom a workshopon, hogy alkotni akar, teremteni. Ezért is fontos, hogy ezt a színt, a türkizt használjuk gyógyító színként is.

Egy falat festettem türkiz zöldből a türkiz kékbe és azúrkék színátmenettel, így még hatásosabb és látványosabb eredményt érhettem el a fehérre festett bútor mögött. Falfestéket kevertem krétafestékkel, így találtam meg a megfelelő színpalettát.

Vintimage.hu Ombrewall Ombrefal TürkizA színátmeneteket szivaccsal – konkrétan mosogatószivaccsal – mostam össze. A következő fázisok valósultak meg a munka közben:

  1. Sávokat jelöltem ki keresztbe a falon. Maszkoló szalaggal bejelöltem, hogy meddig tart egy szín. A kijelölt részen lefestettem egy alapszínnel a falat.
  2. A maszkoló szalag alatti sávban is lefestettem a falat, az egy árnyalattal sötétebb színnel. Miután ezzel a két sávval végeztem, ezútán a két színt összedolgoztam.
  3. A két szín összedolgozását mosogató szivaccsal végeztem. A szivacsom egyik felére felvettem az egyik színt, a másik felére a másik színt. A kettőt egybedolgoztam úgy, hogy kb. 25 cm-en keresztül a kettő szín kombinációja legyen.
  4. Ezt követően jött a harmadik szín felkenése. A harmadik szín fölött is maszkoló szalaggal választottam el a falat. A harmadik és második színt is egy tiszta mosogató szivaccsal dolgoztam össze.

 

A színeket fűrészporos tapétára vittem fel. A festékek összedolgozásánál vizes flakont is használtam.

 

Milyen eszközökre van szükség, ha színátmenetes falat szeretnél festeni:

  1. Ahány színt használni akarsz, legalább annyi ecsetet fogj be
  2. Használhatsz szivacsecsetet, vagy falfestő hengert is az alapszínek felfestéséhez.
  3. A színek összemosásához használj bátran bármilyen nagy méretű szivacsot.
  4. Maszkoló szalag – minden mennyiségben 🙂
  5. Van olyan eset, amikor az alapszínek felkenéséhez is sima szivacsot használok.

Alkoss bátran színátmenetes falat. Ha nem menne egyedül, fordulj hozzám bizalommal. Ha személyesen tanulnád meg a technikát, gyere el a falfestő workshopomra. A tanfolyamok között találsz időpontokat a falfestő workshopomra.

Alkoss bátran!

 

Kapcsolódó cikkek