Dekorfal

Arany, bronz és beton dekorfal egy pici előszobába

Arany-bronz-dekorfal-vintimage.hu-LiaColor

Egy újabb falam elkészítését szeretném megosztani Veled, hogy a saját otthonodban, Te is tudd a térhatást növelni, ha nyitott vagy extrémebb falfestési technikákra. A dekor falfestő workshopomat szeretettel ajánlom mindenek előtt, azért, hogy a módszertani kivitelezés, anyaghasználat ne okozzon problémát. Ha még nem csináltál dekorfalat akkor kövesd le az alábbi lépéseket. Bízom benne, hogy sikerélményed lesz és az alkotás újabb “útvesztőjében” találod magad. Hajrá!

Dekorfal Alapozás mindenek előtt

arany-bronz-beton-dekorfal-vintimage.hu-LiaColor-4

Mielőtt nekiállsz a falad festésének, természetesen maszkolj körbe mindent maszkoló szalaggal, hogy pontos mintákat tudj létrehozni. Nincs rosszabb látvány, mint amikor egy gyönyörű dekorfalat hoz létre valaki és a sarkoknál, éleknél pontatlan a festés, dekorálás. Ebben az esetben szenzitív maszkoló szalagot használtam. Ez nem szedi vissza a festéket, bármivel is dolgoztak előttem a festők. (Számos esetben azért szedi vissza a ragasztószalag a korábbi festéket, mert nem alapoztak az előttünk dolgozó festők. Amennyiben nem van biztos ebben az információban, úgy inkább használj szenzitív szalagot). Mindegyik szalagot kipróbáltam már, ami ilyen kategóriába tartozik. Nekem a lila szenzitív Schuller vált be. A webshopomban itt vásárolhatod meg.

Decorfondo alapozót használtam ezt követően, mivel nem tudtam, hogy milyen festékkel festettek korábban. Az arany-bronz dekoranyagom egy latexes felületen nem biztos, hogy megtapadt volna, ezért a vízbázisú dekorfal alapozót, a Casati Decorfondot használtam. Egy sima festőhengerrel alapoztam.

Arany és bronz dekorfal alap

Arany-bronz-beton-dekorfal-vintimage.hu-LiaColor-5

A Decorfondo Alapozó száradása után (kb 2 óra) Arany és bronz Cyberluxot használtam az alapszín létrehozásához. A kedvenc, előre bekevert színeimmel dolgoztam. Egy széles effektező ecsettel hanyagul felvittem a két színt, majd száradás után még egy rétegben alapoztam. Az arany Cyberuxból a kedvencem, az Azték arany. A kvarchomok kristály tartalmú effektező fallazúr fantasztikus felületet hoz létre a falon. A bronzhoz pedig az antik bronz színt használtam. Az arany és bronz cyberluxból váltva vettem fel ugyanarra az ecsetre és hanyagul felkentem, néhol vízszintes, néhol pedig függőleges ecsetvonásokkal. Ezt követően hagytam megszáradni a felületet. Mivel ebben az előszobában két, egymással szemben lévő falat festettem, így a színvilágban inverz hatást szerettem volna elérni, azaz a kisebb falon több arany és bronz felületet hagyni. Mivel luxushatású dekorfalról van szó, amit soha nem lehet fotón keresztül teljes valójában megmutatni, ezért nehéz arról írni egy blogbejegyzésben, hogy milyen arányban fess rá a faladra. Ezt a készítéskor látod majd.

Beton hatás többféle színű dekorglettel

arany-bronz-beton-dekorfal-vintimage.hu-LiaColor-6

Dekorglettnek a mész alapú Casati Marmorinot használtam. Ez azért jó egy ilyen, csúsztatott, koptatott beton hatású falhoz, mert jól tudod színezni, valamint bevasalható a felkenés után fél órával, egy rozsdamentes glettvassal. Így, a falad 2 mm-nél nem lesz vastagabb, tehát vékonyan struktúrálsz, mégis omladozott, többrétegű hatást érsz el vele. A Marmorino dekorglettből több kisebb mennyiséget megszíneztem. Egy kis szürkét, barnát és kéket kevertem. A színezéshez a TotoColor színezőpasztát használtam. A kedvenc glettvasammal eldolgoztam, csúsztattam a rétegeket egymáson. A rétegrendek tekintetében nem tudok pontos választ és instrukciót adni. Annak fényében, hogy változik a fal térhatása, néhány helyre tettem a különbőző színű glettanyagból többet és más falrészletre kevesebbet.

A végső rétegként a Cyberlux Madreperla gyöngyház színű, kvarchomok kristály tartalmú fallazúrjából kevertem kéket és azzal effekteztem a felületet.

Szeretettel várlak a dekorfal festő workshopomon, ha többet tanulnál a dekorfal festésről, és tökéletesen szeretnéd elkészíteni a megálmodott faladat. Itt tudsz regisztrálni az eseményre.

Iratkozz fel heti hírlevelünkre,

hogy elsőként értesülhess dekorfal és bútorfestő workshop időpontjainkról, ingyenes szakmai rendezvényeinkről, dekorfestéshez kapcsolódó legfrissebb tartalmainkról!

Feliratkozásoddal, engedélyt adsz nekünk arra, hogy e-maileket küldjünk termékeinkről, exkluzív akcióinkról és különleges eseményekről. Hozzájárulásod azonban bármikor visszavonhatod az e-mailekben található leiratkozási linkre kattintva.