Egyéb kategória

Jótékonysági székkárpitozó workshop

Székkárpitozás_workshop_vintimage.hu_csinald_magad

Székkárpitozó workshopjaink közül különösen kedvesek mindazok, ahol valami jótékony cél társul egy-egy remek bútor átalakításához. Így alakult ennél a széknél is, ahol Gabi – egy kedves résztvevőnk – felajánlotta jótékony célra az általa kiválasztott széket. A társadalmi szerepvállalásunk így fókuszba kerülhetett és meleg szívvel készültünk a szék átalakítására. A mai cikkben számos praktikus információval készültünk, hogy otthon is nekiállhass egy szék átkárpitozásának.

Hogyan kezdj neki otthon?

A legegyszerűbb székek is rejtenek meglepetéseket. Nagyon nehéz kezdőként nekiállni, és az összes – témához kapcsolódó – youtube videó megtekintése után elhinni, hogy tökéletes kárpitozást tudsz készíteni. Ha bizonytalan vagy benne, kérj egyéni, vagy csoportos kárpitos workshop időpontot tőlem, vagy nézd meg a témához kapcsolódó bejegyzéseket. 🙂 Nézzük, milyen lépések szükségesek, hogy megújult széked legyen.

Székkárpit eltávolítása a székről kárpitozás előtt vintimage.hu

Távolítsd el a régi kárpitot a székedről. Vannak 40-50 éves székek, melyek könnyen szétesnek és a kárpit is könnyen porlik rajtuk. Minden esetben nehéz a szögekkel bánni, ugyanis a régebbi székeken nagyon precíz munkával jó alapanyagokat használtak. Így, gyakran előfordul, hogy a kárpitos szögek feje beletörik a székedbe, de egyéb része nem mozdul.

székfestés vintimage.hu

Távolítsd el a kárpitos szögeket. Ha nem sikerül, mert beletörik a feje, akkor egy kalapáccsal segítsd, hogy egy síkba kerüljön a bútor többi részével. Csipesszel, harapófogóval próbáld meg minél több darabját eltávolítani.

Tisztítsd és javítsd a szék vázát. Fatapasszal javítsd a sérüléseket, és tisztítsd le, hogy semmi ne akadályozza a festékedet a tapadásban.

Mielőtt kárpitozni kezdesz, mindenképpen fesd át a széked.

székkárpitozás afrik eltávolítása workshop vintimage.hu
  • Ha Afrik van a kárpit alatt, akkor cseréld. Rendelhetsz hozzá új afrikot, hogy ezt a részét is újra cserélhesd. A csere után jöhet az új kárpit